X-yz Tag Format

Dit is een format wat is ontstaan doordat ik mij zat te ergeren aan XML en het feit dat het wel strijkt met de eer van een reeks plus punten die het niet heeft. Nu is X-yz Tag Format niet omwikkeld om dit wel te zijn. Dat is namelijk een onmogelijke opdracht. De doelstelling was om te zorgen dat format zou ontstaan welke door de gebruiker te maken is met een text-editor zoals dit ook kan met XML. Daarnaast moest in tegenstelling tot XML dit eenvoudig in een programmeer-omgeving zijn in te lezen. Iets waarbij binaire formaten vaak beter voldoen. De ontwikkeling is opgehouden rond 14 april 2008, waarbij een kleine verbetering in de binaire format is toegepast. De bedoeling was dat in de toekomst het ook nog mogelijk zou zijn om naast genaamde tags ook tags zonder naam konden bestaan zodat er de mogelijkheid is om array aan data te maken.

Syntax van de XTL (de text versie)

Alles werkt d.m.v. tags elke tag begint met een "<" en eindigt met een ">". Alle data bevindt zich binnen afgesloten containers zodat indenting wat het document leesbaar houd voor de programmeur geen invloed heeft op de data. In het totaal zijn er 4 soorten tags waarvan 2 alleen samen gebruikt worden

  • short tag
  • value tag
  • group start en end tag

Short tag

Een korte tag is gelijk aan een value-tag met geen waarde. Dit kan daardoor korter (shorter) aangegeven worden door een "/" aan het einde.

<tag name/>

Value tag

Een value tag heeft een waarde, zoals de naam doet vermoeden. Na de naam van de tag het komt teken "=" gevolgd door twee dubbele aanhalingstekens. Binnen deze twee dubbele aanhalingstekens staat de waarde van de tag.

<tag name="value">

Nu zou dit betekenen dat er geen aanhalingstekens in de waarde gebruikt kan worden. Dit is opgelost door het eenvoudig plaatsen van twee aanhalingstekens.

<tag name="this value has ""double"" quotes in it">

Group start en end tag

Dit is om de tags te groeperen, want in een geval waarin meerdere tags met dezelfde naam voorkomen zou dit een fout kunnen veroorzaken. De start-tag heeft naast de naam geen extra tekens in de tag. Elke start-tag moet worden beëindigd door een end-tag, een end tag lijkt op een short-tag op het feit dat het geen naam heeft. de hele tag eruit zou kunnen zien:

<tag name>
<tag name="value">
<tag name/>
</>

Download